2023-04-18


Lördag 15 april fick Räddningstjänsten Skåne ett larm om en strandad tumlare i Skälderviken. Det visade sig vara en delfin – troligen en vitnos – som låg på knädjupt vatten. Försiktigt drogs den till djupare vatten med hjälp av ett par spännband. Delfinen började då simma och eskorterades av en gummibåt ett par hundra meter. Der berättar Mattias Andersson (RSNV).

Söndag 16 april hittades en död delfin inte långt därifrån. Även det troligen en vitnos, och sannolikt är det samma delfin som inte har klarat sig. Den låg cirka 30 meter ut i vattnet och på sidan, rapporterar Mats Rellmar. Delfinen har nu bärgats och fraktas till SVA för obduktion och provtagningar.

Levande delfin hjälps ut på djupare vatten.

Foto: Mattias Andersson

 

Möjligen samma delfin, död och på väg till SVA för undersökning.

Foto: Mats Rellmar